Ko se mudi!

Veš tisto, ko želiš graditi pa na občini dobiš odgovor, da je možnost samo, če daš vlogo v dveh mescih že noter? No, točno to se mi je zgodilo.

Ker se je po radiu slišalo, da se v naši občini spreminja prostorski načrt se je šlo povprašat, če bo po novem se lahko dobilo na želeni parceli sploh gradbeno dovoljenje. Seveda je bil odgovor takšen kot že leta prej – nikalen. Po starem planu ne, po novem pa sploh ne. No in na koncu smo povprašali še za našo zadnjo parcelo in odgovor je bil pritrdilen. Ampak, pazi zdaj to, vlogo za gradbeno dovoljenje je bilo treba oddati do 1.6.2018! V manj kot dveh mesecih!

Pa smo se odločili!

Seveda je bilo treba vso zadevo najprej prespati, saj se ni niti pomislilo, da bo to takoj. Na srečo je bil vikend vmes in tako se je zadeva dobro prespala in preštudirala. V ponedeljek pa zopet na občino povprašat kaj narediti najprej. “Kar do geodeta, oni že vedo kaj narediti.”

Pa smo šli do geodeta, kateri je moral narediti digitalni geodetski posnetek. Že vnaprej pa se je vedelo, da papirji ne bodo šli popolni naprej, saj je premalo časa za urejanje mej, soglasja in vseh ostalih zadev.

Sam geodetski posnetek je prišel hitro tako, da se je pripravila postavitev objekta ter že končana ideja o zasnovi hiše. Nato je bila dokumentacija poslana v projektne pogoje in čakamo naprej. 🙂

1 thought on “Ko se mudi!

  1. Pingback: Pa ga imamo ... - Gradnja hiške

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja