Komunalni prispevek

Dobili smo tudi odmero za komunalni prispevek.

Prispevek se plača občini in je del stroškov gradnje komunalne opreme, ki se plača občini za novo priključitev na komunalno opremo. S plačilom tega prispevka pridobimo pravico za priključitev na že zgrajeno komunalno opremo. Plačilo prispevka je pa pogoj, da nam kasneje upravna enota izda gradbeno dovoljenje.

Naš strošek je malo višji, saj je hiša podkletena ter ima povečano teraso od prvotne načrtovane. Sam strošek sicer ni veliko večji ampak nekaj pa je le. Sama terasa je pa bila povečana  zato, da pridobimo nekaj več prostora. Tako smo prišli iz prvotnega stanja kamor bi lahko postavili mizo ter imeli nekaj manjšega prostora okoli, na približno enkrat večji prostor. Sama odločitev se bo prikazala sčasoma ampak trenutno mišljenje je, da je raje malo večja zaradi samega gibanja. V samem začetku nismo predvideli nadstreška nad teraso, saj se bo sama potreba izkazala čez čas.

Pa še nekaj – čas za plačilo komunalnega prispevka je 60 dni. Tako, da nekaj časa še imamo. Bo pa potrebno plačati pravi čas, da se izognemo podaljševanju plačila. Plačilo je pa pogoj, da gradbeno dovoljenje sploh pridobiš.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja