Soglasje sosedov pri notarju ter projekt NN elektro priključka

Soglasje sosedov za elektriko in vodovod

Od elektra in komunale smo že prejeli projektne pogoje prejšnjič. Tokrat pa smo s sosedi podpisali soglasje za priklop ter izkop za elektriko ter vodovodno omrežje. Sam cilj je bil, da se izkoplje čim manj  po sosedovih parcelah. Zato smo tudi za vodovod planirali malo daljšo pot. Za samo elektriko ni problema, saj je obstoječa sosedova omarica, kamor bomo priklopljeni zelo blizu naše parcele in tukaj ne bo težav.

Malo drugače je pa za vodovod, saj če bi želeli krajšo linijo bi morali kar nekaj presekati sosedove parcele kar pa nismo želeli. Zato smo planirali tako, da bodo cevi najprej šle malo dlje po občinski cesti.

OPOMBA za vse, ki boste gradili: s sosedi se dobro zmenite, kje bo potekalo in kaj točno iščete. Saj, če jim zadeve ne boste dobro predstavili vas imajo pravico zavrniti. V kolikor pa boste pri izkopu prišli do nesoglasja, pa boste na bojni nogi lahko vse življenje. Sam trenutno še nisem imel težav, vendar velja opozoriti vnaprej.

Projekt NN elektro priključka

Električni priključek oz. NN dovod (Nizko napetostni priključek) se pri novogradnjah potrebuje, saj pri starejših hišah so po navadi znotraj objekta. Sam kabel bo pod zemljo speljan od sosedove do naše elektro omarice. Od tukaj naprej pa v hišo. Sama želja po električni omarici je bila, da se izbere močnejša – 17kW. Razlog je bil pa enostavno v tem, saj imam v načrtu sistem pametne hiše (rolete, garaža, …) ter mogoče kdaj v prihodnosti kupi električni avto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja