Plačilo upravne takse

Nekaj dni nazaj me je kontaktiral projektant, da so mu javili, da še ni plačana gradbena taksa in zato niso začeli s pisanjem gradbenega dovoljenja. Ker sem bil ravno v službi in časovno tega nisem mogel storiti niti preko spletne banke, sem to storil šele doma. Hvala bogu za spletno banko! Tako je plačilo šlo takoj zjutraj naprej in je sledil le še klic za potrditev. Ko sem na upravni enoti sporočil, da je že plačano so bili kar veseli, saj očitno niso pričakovali tako hiter odziv.

Sedaj samo še upamo, da bo gradbeno dovoljenje izdano kmalu. Ampak to je le del naslednjih zadev, ki bodo še pred temeljno ploščo. Najbrž ste opazili, da še ni zapisov o lastništvu parcele? Res je, trenutno še nisem lastnik parcele ampak bo to tudi počasi se spremenilo. Ker je parcela doma in se zamenja le lastnik ni težav s predhodnim pridobivanjem gradbenega dovoljenja. Da se je pa pridobitev gradbenega dovoljenja začela pred lastništvom parcele je pa krivec novi gradbeni zakon.  Namreč že na začetku je bilo potrebno se vse takoj odločiti pred uveljavitvijo novega zakona s 1.6.2018. Konec koncev, bomo po novem zakonu morali graditi, le izbrana parcela je bila pogoj za hiter začetek. Saj takrat bi se naj spremenil tudi prostorski načrt v naši občini.

Tako, taksa je plačana in smo že bližje gradbenemu dovoljenju. Čisto navdušeni ga že čakamo. Po končanem urejanju dokumentov pripravim seštevek stroškov za lažji nadzor.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja