Sklep zemljiške knjige

S strani projektanta je bilo sporočeno, da na upravni enoti ne more spisati gradbeno dovoljenje do konca, saj ne vidi soglasij za elektriko in vodovod. Seveda je sledilo začudenje, saj smo soglasje pri notarju podpisali že tri mesece nazaj. Ker pa sem bil takrat ravno v službi mu nisem mogel skenirati notarske pogodbe in mu jo poslati.

Zato je bilo potrebno takoj poklicati notarja in se prepričati v čem je težava. Ker pa so v notarski pisarni že zaključili z delom je bil klic opravljen šele naslednji dan. Sledil je klic takoj zjutraj in nato čakanje na vrnitev klica in sporočanje v čem je težava. Klic z notarske pisarne je bil vrnjen nekaj ur kasneje z opravičilom, da so pomotoma napisali napačno številko pogodbe. Ker pa je bil takrat ravno čas dopustov, tega niso preverili takoj.

So mi pa javili, da so poslali tokrat pravo pogodbo in da bom sklep o zemljiško knjižni zadevi v roku osmih dni prejel na dom. No, tukaj je bilo nato hitreje in je sklep prispel v roku treh dni. Kasneje je sledil takoj klic projektanta, da se mu je vsa zadeva pojasnila in je lahko stanje zadeve sporočil prej.

Tako, da po podpisu pogodbe pri notarju bodite pazljivi, da če sklep ne prispe v roku osmih dni takoj pokličite notarja in zadevo preverite. Ni veliko, lahko pa vam vzame takoj kakšen dan ali dva in je dovoljenje spisano kasneje. V primeru, da ste takrat preveč zasedeni pa lahko referentka na upravni enoti začne z pisanjem dovoljenja komu drugemu in se vaš čas do prejema samo podaljša.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja