Razparcelacija in zakoličba

Kot smo omenili že prej nas čaka še razparcelacija. Ta je bila potrebna saj je bila to prej ena velika parcela, katera bo sedaj imela novega lastnika. Geodeta smo poklicali in prišel je ravno na “zloglasni” petek trinajsti. Ampak saj nismo vraževerni …

V glavnem – sama razparcelacija je bila urejena hitro, saj nismo potrebovali več kot 2 mejnika, ker ostali so že bili in tako tudi ni bilo potrebe po prisotnosti sosedov. Na enem delu pa je bila ustvarjena samo točka in smo jo uporabili naprej in nismo postavili mejnika. Ker pa trenutno zaradi epidemije korona virusa COVID-19 urad ne deluje, ne moremo ničesar. Tako, da trenutno lahko samo čakamo na konec epidemije, da pridobimo prosto parcelno številko. Do takrat pa lahko le še čakamo.

Ker pa je bil že ravno pri nas, smo izkoristili še priložnost in tako smo naredili še zakoličbo pred samim izkopom. Narejen je bil tudi zapisnik, kateri bo dokončan na koncu. Vse je odvisno od tega ali bo izdano novo gradbeno dovoljenje ali bo priložena le priloga, da velja na novo ime.

Sedaj lahko samo čakamo in upamo, da ta korona virus poneha in pridobimo dokumentacijo. Šele takrat se lahko oglasimo na občini in parcelo damo na oglasno desko in uredimo njeno lastništvo. Do takrat pa lahko le nestrpno čakamo na nadaljevanje.

1 thought on “Razparcelacija in zakoličba

  1. Pingback: Pa smo le prijavili začetek gradnje! - Gradnja hiške

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja