Zakoličba hiše

Pred samim začetkom del nas je čakala še zakoličba hiše, kjer bo stala končna hiša. Prvotna zakoličba je bila narejena že vsaj eno leto nazaj in to še preden smo prijavili gradnjo. Po končani zakoličbi je bilo ugotovljeno, da bi lahko bila terasa v pritličju preveč na cesti. Ker sem bil ravno tisti čas v službi je bilo težko urediti dejansko stanje in je moralo počakati do prihoda domov. Na srečo je meritev pokazala da smo dovolj oddaljeni.

V kolikor bi hišo morali zamakniti bolj nazaj bi s strani občine morali pridobiti novo mnenje za dovoljeno odstopanje, saj mnenje, ki je bilo podano prvotno šteje le za točke, ki so bile podane. Na koncu se za sam zamik nismo odločili, saj se je izkazalo, da bo dovolj prostora tudi za tovornjak. Novo pridobivanje mnenja bi gradnjo lahko zavleklo, saj smo že imeli izbranega izvajalca za gradnjo in je ravno zaključeval dela na drugem objektu.

Za samo hišo so bile podane le 4 točke. Zato je bilo potrebno ročno izmeriti predel, kjer so stene zamaknjene v notranjost. Ne pozabite – več kot je zakoličbenih točk, dražje vas pride zakoličba!

Ko je sama izmera končana se v tla zabije količek ter nanj še žebljiček, kateri je natančno poravnan. Sam količek je lahko pobarvan še preden se nabije žebljiček, ali kasneje skupaj z žebljičkom. Barva označuje geodetovo izmeritev in na osnovi tega lahko vidimo ali je kdo kaj prestavljal.

Zakoličba

Pri sami izmeri je pomembna tudi nulta točka iz katere izhajate. V kolikor je sama višina še neustrezna vam pomaga pri samem nasutju in vsem kar spada zraven. Pri nas je bilo nasutja dovolj, zato smo lahko naprej izhajali kar po samem načrtu.

Nulta točka

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja